MyMusix

Monday, 17 December 2012

Masih ingin bercuti

Assalammualaikum.. .
Hye all . .how are you. .?hehe
I'm fine. .

So, nothing to say. .Haha
Bah2. .
Tinggal more than 2 weeks sblum mula kuliah. .
Aku masih nak cuti. .
Tak puas cuti lagi. .
Haha 

So i want to enjoy my holidays before its end. .
Have a nice day guys. .

Assalammualaikum. .

Friday, 14 December 2012

Solat Sunat Taubat

assalamualaikumwarahmatullahiwabarokatuh kawan2..apa kabar sumanya hehe...hari nie saya nak kongsikan mengenai solat sunat taubat utk djadikan panduan kita bersama...:)


Solat Sunat Taubat dilakukan selepas seseorang itu melakukan dosa dan kesalahan atau perlanggaran hukum-hukum agama atau berasa dirinya bersalah dan berdosa kepada Allah SWT. kemudian menyesali atas perbuatan itu dan ingin kembali semula ke jalan Allah (bertaubat).
.
Rasulullah SAW. telah bersabda: “Sesiapa yang pernah melakukan perbuatan dosa, bersegeralah berwuduk kemudian dirikan solat dan mohonlah keampunan kepada Allah SWT., Allah pasti akan menerima permohonannya itu. Kemudian bacalah ayat ini:
“Mereka yang pernah mengerjakan perbuatan dosa atau telah berbuat dosa terhadap dirinya sendiri lalu mereka bersegera mengingati Allah dengan memohon keampunan Ilahi terhadap dosa yang dilakukan itu. Siapakah yang akan mengampuni segala dosa, selain Allah? Kemudian itu mereka berasa insaf dan sedar serta tidak akan mengulangi perbuatan itu lagi, maka mereka akan diberi pahala dan ganjaran syurga yang di bawahnya mengalir sungai-sungai dan disitulah tempat mereka selamanya.”  (HR Abu Daud, Nasa’I, Ibnu Majah dan Baihaqi.)
Solat Taubat boleh dilakukan dua, empat atau enam rakaat pada bila-bila masa yang dikehendaki, tetapi lebih afdal pada waktu tengah malam dimana suasananya lebih sunyi dan tenang.
.

Fadhilat Taubat:

.
1. Diampunkan Allah SWT.
2. Dimudahkan segala urusan.
3. Menceriakan kehidupan seharian.
4. Menghilangkan perasaan yang menekan.
5. Mencegah dosa dan menghindari gangguan.
.

CARA SOLAT TAUBAT

.

1.  Niat Solat Sunat Taubat:

.

2.  Bacaan surah selepas Al-Fatihah:

.
Rakaat pertama:   Surah Al-Kafirun
Rakaat kedua:   Surah Al-Ikhlas
.
.

3.  Semasa  sujud terakhir pada rakaat kedua (sebelum duduk Tahiyyat Akhir) iaitu selepas membaca tasbih biasa, bacalah Tasbih berikut 40 kali:

“Laa-i-la-ha il-la an-ta sub-haa-na-ka in-niy kun-tu mi-naz-zhoo li-miyn.”
Tiada Tuhan melainkan Dikau (Allah)! Maha Suci Dikau! Sesungguhnya daku ini termasuk daripada golongan orang yang aniaya (zalim).
.
.

4.  Setelah memberi salam hendaklah memperbanyakkan beristighfar :

.
a. Bacalah istighfar berikut sebanyak 10 / 100 kali;
“As-tagh-fi-rul-Laa-hil ‘A-ziym, al-la-dziy laa i-la-ha il-laa hu-wal hai-yul qoi-yuum wa-a-tuu-bu i-laih.”
Daku mohon ampun kepada Allah yang Maha Agung, yang tiada Tuhan melainkan Dia Yang Maha Hidup Lagi Maha Mengurus dan daku bertaubat kepada-Nya.
.
b.  Sambung baca Istighfar Tauhid berikut sebanyak 10 / 100 kali;
“As-tagh-fi-rul-Laa-hil ‘A-ziym, al-la-zii laa i-la-ha il-laa hu-wal hai-yul qoi-yuum wa-a-tuu-bu i-laih. Tau-ba-ta ‘Ab-di zhoo-li-mi laa yam-li-ku li-naf-si-hi dhor-raa, wa-laa naf-‘an wa-laa mau-tan wa-laa ha-yaa-tan wa-laa nu-syuu-raa.”
Daku memohon ampun kepada Allah yang Maha Agung yang tiada Tuhan melainkan Dia Yang Maha Hidup Lagi Maha Mengurus! Daku bertaubat kepada-Nya selaku taubatnya seorang hamba yang banyak dosa yang tiada menguasai akan dirinya dan tidak mampu membuat, menolak mudharat dan manfaat serta tidak dapat menguasai kematian, hidup dan kebangkitan.
.
c.  Kemudian bacalah Penghulu Istighfar sebanyak 3 Kali :
“AL-Laa-Hum-ma an-ta rab-bi  Laa i-la-ha il-laa an-ta kho-laq-ta-ni wa-a-naa ‘ab-du-ka wa-a-naa ‘a-laa ‘ah-di-ka wa-wa’-di-ka mas-ta-th0′-tu, a-‘uu-dzu-bi-ka min syar-ri-maa sha-na’-tu, a-buu u-la-ka bi-ni’-ma-ti-ka ‘a-lay-ya wa-a-bu-u bi-dzan-bi fagh-fir-lii, fa-in-na-hu laa yagh-fi-rudz dzu-nuu-ba il-laa an-ta.”
Ya Allah! Dikaulah Tuhanku, Tiada Tuhan melainkan Dikau; Dikau yang menciptakan daku dan daku adalah hamba-Mu. Dan sedaya mampuku, daku berpegang dengan janji dan sumpah setiaku terhadap-Mu. Daku memohon perlindungan-Mu daripada segala kejahatan yang telah dilakukan; Daku mengakui akan segala nikmat yang Dikau berikan kepadaku dan daku mengakui akan dosa-dosaku. Maka ampunilah daku kerana tiada yang mengampuni dosa-dosa kecuali Dikau.

5.  Baca Doa Taubat

.
Daku memohon ampun kepada Allah, Daku mohon ampun kepada Allah, Daku mohon ampun kepada Allah yang tiada Tuhan melainkan Dia Yang Maha Hidup Lagi Maha Mengurus!
Daku bertaubat kepada-Nya selaku taubatnya seorang hamba yang banyak dosa yang tidak berdaya untuk menolak mudharat atau berbuat manfaat dan tidak mampu mematikan atau menghidupkan mahupun membangkitkan (di Padang Mahsyar kelak).
Daku mohon perlindungan-Mu daripada dosa, kemalasan, dugaan kubur dan seksanya. Daku mohon perlindungan-Mu daripada segala kesalahan dan hukuman.
Ya Allah! Bersihkanlah diriku daripada dosa-dosa sebagaimana kain putih dibersihkan daripada kekotoran. Ya Allah! Sesungguhnya daku bertaubat kepada-Mu di atas segala dosaku, dan daku berjanji tidak akan mengulanginya.
Ya Allah! Pengampunan-Mu adalah lebih luas daripada dosa-dosaku dan pengampunan-Mu terhadapku adalah lebih tertunai daripada amalan baikku. Ya Allah! Sesungguhnya daku telah banyak sekali menganiaya diriku sendiri, tiada yang dapat mengampuni dosaku itu kecuali Dikau; Maka berikanlah daku keampunan-Mu, kasihanilah daku. 
Ya Allah, Ya Tuhanku! Terimalah taubatku, suci bersihkanlah segala dosaku dan kabulkanlah permohonanku. Sesungguhnya Dikau Maha Pengampun lagi Maha Penyayang!
.
.

وَالسَّلاَمُ عَلَيْكَمْ وَرَحْمَةُ اللهُ وَبَرَكَاتُه


Monday, 26 November 2012

Mood Cuti

Assalammualaikum. .
Hai guys. .
So,cuti cmna. .?
Okay ja. ?
Bagus la kalau okay. .

This holiday. .
Me do nothing. .
Just dekat rumah ja. .
Hahaha
Mood malas nak kerja. ..

Nothing to say. .
Oh. .seblm terlupa. .
Do follow my new blog. .
Tujuan blog itu di create adalah. .
Blog itu untk umum. .
And this is my personal blog. .
Personal ka. ??Hahhaha
FOLLOW ya. .

Thank you all so much. .
Love you all .MuahMuah. .
Hehehe
 okay la. .
Smpai sini shaja ya. .
Assalammualaikum. .:D

Friday, 16 November 2012

Mari Berdoa

Assalammualaikum. .
Wahai sahabatku yang beragama Islam. .
Marilah kita berdoa bersama2 kepada ALLAH SWT..
Kita berdoa dan memohon untuk saudara-saudara kita di Gaza..
Allah Maha Mengetahui dan Maha Adil..


Marilah kita berdoa bersama-sama. .

Ya Allah yang memiliki Kemuliaan dan Kehebatan,
Ya Allah, selamatkanlah Muslimin di Gaza,
Ya Allah, jadikanlah bagi mereke pembantu dan penolong,
Ya Allah Ya Tuhan kami, hebatnya perlindunganMu dan agungnya pujian terhadapMu, sucinya nama-namaMu,
Ya Allah, tidak ada yang boleh menolak perintahMu, tidak ada yang boleh menghancurkan tenteraMu,
Ya Allah, hancurkanlah yahudi yang zalim, 
Mereka telah menzalimi orang-orang yang tidak berdosa,
Maha suci Engkau dan segala pujian bagiMu,
Ya Allah bebaskanlah kaum Muslimin di Gaza,
Ya Allah, bebaskanlah tawanan mereka, sembuhkanlah orang yang sakit dikalangan mereka, angkatlah kesusahan mereka,
Ya Allah, tukarkanlah ketakutan mereka kepada keamanan,
Ya Allah, muliakanlah Islam dan kaum Muslimin,
Ya Allah bantulah orang Islam yang lemah di setiap tempat,
Ya Allah, perbaikilah keadaan orang-orang Islam di Palestin, di Iraq dan di setiap tempat,
Ya Allah, satukanlah hati orang-orang Islam,
Sesungguhnya Engkau lah yang memiliki Kemuliaan, Kehebatan dan Keagungan,
Perkenankanlah doa kami ini Ya Allah...






Alhamdulillah..Terima kasih..Moga Allah mendengar doa 
kita..Aminn






Thursday, 15 November 2012

suka-suka

assalamualaikum....tuuuttt in da housee....:D
hmm..xtauk la apa mok d update...kwn mesan tek boh lpak update blog,,xda idea mok update,,so update blog tok jk lah hehe...
haii ktkkk....assalamualaikum...rindu kt ktk,,jga drik k..hehe..sory ngaco,dayana krm salam kt ktk,y ajk lah haha..nites,,assalamualaikumwarahmatullahwbt..:)

Monday, 12 November 2012

Isnin

Assalammualaikum. .
Hye guys. .
How are you. ??
Me here. .?Just fine..

Ohh. .Cuti yang sangat bosan. .
Don't know what to do. .
Nak kerja. .tapi leceh la mencari. .
InsyaAllah. .bila elaun da masuk ..
Aku cari kerja. .

Elaun. .??Yupz. .Belum masuk gk(12.11.2012)
Mungkin esok or lusak kot..
Tnggu je laaaa..

Friends.
How are you all there.. ??
Happy Holiday..
Take care yeahh ..

For her. .Jaga dirik ktk oii. .hehe
Okay la. .
Enough for now. .
Later la I update. .
Heheh

As usual.. Now my gaming time. .
Hahah
Good night fellows....

Assalammualaikum. .

Wednesday, 7 November 2012

Brave ohh

Assalammualaikum..
Sambungan...Hahaha

To her...Berani ktk oo. .Bukak2 blog kmk ..Hahah :D
Anyway. .Thank you sebab update la..
Heheh :D

Ya... Dh abis da exam. .Rasa merdeka..Hehe
Now masa untuk berdoa. .
Supaya result cemerlang. .
Same goes to all my friends..

Ktk, update jak len kali ya. .Heheh
Bila ada idea rasa nak update keyh. .
Sik pa. .Hehhe

Just want to say that actually. .
Hehehe
Bah3. .jaga dirik ktk cnun. .
Ingat pesan kmk selalu. .Hehe
Okay la. .Kim salam an Dayana.. .
Heheh XD

Okay la. .Assalammualaikumm.. 
Good luck in exam keyh. .
:D

Thank you Friend

Assalammualaikum guys. .
How are you. .?
Me.?I'm fine here.. 
Worried not to me. .:D
#Bahasa Drama

Finally. .Exam finishhhh..
Now. .me don't know what to do since exam already finished..
Hermm.. 

And you know what is the day last 4th of November. .?
That was my birthday date...
Now me already 19....
Yeahhh...

#Rasa Macam Banyak Salah Grammar Laa...
Peduli lahh...
At least, I'm trying..
Tiada ilmu yang boleh terus berjaya diperoleh..
Need to learn more and practice more..
Baru la perfecttt...

Bah2 ..About my birthday..
Thank you to my classmates and to not my classmates...
Sebab wish my birthday. .
walaupun bukan besar-besaran. .
But sangat-sangat berterima kasihh.. .

Walaupun time elaun belum masuk. .
Some of my classmates gave me something as a present.
Here is it..


From Mira and Izzah. .Thank you girls. .<3


From Kaduk. .Thank you. .


This year, Me only got those things.. 
But I really appreciated it..
Thank you again...

Bah2.. Thank you to Hasfiyah. .
One of my best friend...
Because "belanja" me Pizza.. 
Hehehe
She said that. .
To consider that Pizza as a present for my birthday ..
Thank you to her..
Hehehe
#ClapClap..

There nothing else to say. .Just I really2 thank you to all my friend who had wished for my birthday..
Thank you. .

To Isma. .Thank you dear..
You are the second wisher. .
Hhehe
Thank you so much. .:D

Okay la..Enough for now.. 
Assalammualaikum guys. .
And wish me good luck in exam ya. .
Thank you. .
Love you all..
MuahMuah. .



Tuesday, 6 November 2012

mErdEka...

assalamualaikumwbt....hai semuanya,,rindu sangat2 kt koranggg!!!:D
hari nie saye n kwn2 yg lain dh hbis exam...alhamdulillah syukur kt Allah dpt habiskan exam dengan kesihatan yg baik...n alhamdulillah dpt buat yg tbaik...insyaAllah,,hanya tawakal n reda saja krg nie..
harap2 sumanya lulus dgn cemerlang...amiiinnn....:D
harap2 dpt mcm dorang kt atas nie hehehe.....insyaAllah...:)
nk ckp apa lg ek???x tau nk cakap apa coz ini bkan blog saya hahahaha....:D


ktk.......! hmmm...kmk rindu ktk aih...:3...anyway....congrates ktk coz tlah mhabiskan exam hari ini,,dpt rehatkan otak dh haha...hope u ll pass with flying colors....:D
k lah ktk..xda urusan mek tok,,x bleh msok sebarang kt ctok tanpa sebarang urusan kn???hahaha...:D
take care dear...semoga hepy2 calu..boh nak berolah..boh lpak makan,,boh lupak solat,,n boh lpak sumanya lah....owez remember all things...:D
assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh...<3





Thursday, 1 November 2012

2 More Subject

Assalammualaikum. .
How are you.. ?
I'm here just fine but a little bit stress..
Why stress??
Because now we having an exam. .
A FINAL EXAMMMM...
STRESSSS..

I need to pass this exam in order to continue my study to degree..
Guys, pray for me. .:D
Thank you. .Love you all. .Hehe

2 paper more..
This coming Monday and Tuesday..
After that 2 days. .
Yepee. .Independence Day for me. .Haha

But this 2 paper is a killer paper for me. .
Why is it so. ?
This is because. .I don't know why. .Haha
Monday , EST, It is about literature..
#I Don't Like Literature..
Tuesday, SST, about general knowledge..
#Need To Know Everything

I will do the best. .Will try do the best. .
Then " pasrah". .Hehe
Hahaha

Okay la. .enough for today. .
Love you all..
Later i update ya. .:D
Sayang you all. Hehe

Assalammualaikum. .

Monday, 22 October 2012

Boring

Assalammualaikum. .
Here i am, i want to say that i was boring. .
Haha
*Still want to try using English

At library, waiting my tutor to teach me. .
And i feels so cold. .
And got flu ..haha

I don't know what to write anymore.. 
Just want to say that i was SOOOOOO
BORINGGGG. ..

Yeahh. .Hujan . .Kalau tidur mesti best. .
Unfortunately, i need to study. .
Go Rosman Go. .Hahah
Enough for this morning post ..

Readers, wish me good luck ya. .:D
Love you all. .Hehehe

Trying is better than do nothing

Assalammualaikum. .
Hi you all. .Have a nice day ya. .
I want to try using English in my post today.

Something BIG will be coming..
What is it. .?
Here i tell you. .
Exam is coming soon. .

I wish i can score well in this final exam. .
In order to do the best and score well in this exam..
i need to study smart and study well. .
Wish me good luck guys.
I will do the best. .
InsyaAllah

Doing revision. .:D


Good luck for you, friend


i want my result for this exam like this. .


Do NOT disturb me when i'm doing my revision. .Hihi


I need to release out all my knowledge that i got this three semester.
#Why i feel my grammar is wrong up there? Hahaha

I need to practice to communicate in English because i am a TESL-ian student. .
At least, i try than do nothing to improve myself. .
RIGHT GUYS??
Hehehe

Enough for today. .Later i will update ya..
Wish me good luck. .
Good night and good morning ..
#To readers who read my blog, morning or night. :D
Apa punya sentence lah ya. ?
Hahah

Here some photo for you all, readers, to enjoy. .













ASSALAMMUALAIKUM READERS. .:D

Sunday, 14 October 2012

Monday is Isnin

Assalammualaikum..
Hye korang..sorry la sbb lama da xupdate..
*Lama ka..?
Hahha apa2 pn..esok hariii...
ISNIN...


Nasib la esok kelas ada satu ja..kelas EST(English Studies)
Nak crta pasal apa lagi ekk..
Exam xlama lagii.. Study pn belm..


Harap2 la dapt kputusan yang memuaskan..
kalau boleh..
Nak yang dpat keputusan yang GEMPAK..


Herm..kami hanya sekadar kawan..
Tak lebih dari itu..
kalau lebih..itu ketentuan Allah..
Kita kawan kan..



Apa2 pn..biarlah Dia tentukan..
Hehehe
Allah Maha Mengetahui..
Dia tahu apa yang terbaik untuk kita..
Dia sntiasa melihat kita di dunia..


Bhah2..
Cukup la smpai sini sahaja..
Next time smbng lagii..
Heheh
Rasanya nak study la lepas nie..
InsyaAllah..


I wish i can absorb all the knowledge like osmosis. .:D



Take care ya..Jaga diri baik2..
Heheh
Okay2..Have a nice day for you all..
Assalammualaikum..


Friday, 12 October 2012

Aku Boringgg


Assalammualaikum. .

Aku boringgggg.... .Hahaha Serius aku boringgg. ..Salu nya aku aktif bermain game malam2 mcm tok. .tapi malam tok aku boringg. ..Argghhh. ..Hahah



Nak tido pn aku malas. .Hahah Biasa la. .weekend bah nie. .hahah Mesti la nak tido aher. .Heheh
Apa2 pun.. aku boringggg. .. 




Pabila boring. .Xtauk mk plah apa. .Hahah
Mk naip2 blog pn alu bahsa lain kuar. .Alu berbhasa sarawak aku..hahah :D
Korang jga dirik keyh. ..Nak out. .haha Blur dh tok. .
Ktk jga dirik kt cnun. .

Memesan dengan muka malas.. Olatedahh.. Hahah

Assalammualaikum. .

Wednesday, 3 October 2012

Sentence Pattern

Assalammualaikum. .:D

Hye everyone!! Today i want to share to you all about sentence patterns.

There are 7 basic sentence patterns
1. Subject + Verb (Intransitive Verb)
2. Subject + Verb + Object
3. Subject + Verb + Adverbial (Place or Time)
4. Subject + Verb + Complement (Noun or Adjective)
5. Subject + Verb + Object + Object
6. Subject + Verb + Object + Complement (Noun or Adjective)
7. Subject + Verb + Object + Adverbial (Time or Place)


1. Subject + Verb (Intransitive Verb)
#Intransitive verb = Verb that can stand on its own

example : They(Subject) arrived(verb)

#The subject may be a noun, noun phrase or pronoun.



2. Subject + Verb + Object (Direct)
#Direct object is a receiver of the action of the verb

example : The people(Subject) supported(Verb) the Government(Direct Object)



3. Subject + Verb + Adverbial (Place or Time)
#Verb in this pattern can be of any form of "be" such as "is,are,was,were,has been,had been"
#Adverbial can be a noun phrase, verb phrase, prepositional phrase, or adverb. It also describe the WH-Question (when,where,why,how).

example : Rosman(Subject) is(Verb) at the class(Adverbial of Place)

                  Isma(Subject) has(Verb) been here before(Adverbial of time)



4. Subject + Verb + Complement (Noun or Adjective)
#Subject is a noun or noun phrase.
#Complement in this pattern is a Subject Complement.
#it is a noun phrase or an adjective that follows the verb( Acts as a linking verb )
#The complement describes the subject in the sentence.

example : Madam Lee(Subject) was(Linking Verb) my favourite teacher(Subject Complement).
~ my favourite teacher is refers back to the subject.

#Additional knowledge
- The be-verb in the English language has eight forms : am, is, are, was, were, be, been, being
- The Linking Verb is a verb that does not show action but instead describes someone or something. Other linking verb  are become, remain, seem, appear, prove, grow, turn, etc.



5. Subject + Verb(Transitive) + Object + Object
# Verb in this pattern is followed by a direct object and indirect object.
# Usually the pattern is S+VT+IO+DO

example : 

Rosman(Subject) gave(Transitive Verb) all his friends(Indirect Object) a Cadbury(Direct Object)

Remember : Direct Object is receiver of the action.


6. Subject + Verb(Transitive) + Object(Direct) + Complement (Noun or Adjective)
#Complement in this pattern is a Object Complement
#Object Complement is used to modify or rename the object in a sentence.

example : We(Subject) elected(Transitive verb) Rosman (Direct Object) our class monitor(Object Complement)

# "our class monitor" in the sentence describe the "Rosman".


7. Subject + Verb + Object(Direct) + Adverbial (Time or Place)
#Adverbial is added after the Direct Object.

example : 
My mother(Subject) is baking(Verb) cakes(Direct Object) in the kitchen(Adverbial of place).

My mother(Subject) is baking(Verb) cakes(Direct Object) every evening(Adverbial of time).

#Preposition should be use before adverbial place and time.



Bismillahirrahmannirrahim..

Ya Allah ya Tuhanku. ..Permudahkanlah Rosman Bin Drahman untuk memahami dan mengingati setiap perkara yang dia pelajari saat2 minit terakhir ini. Berikanlah dia keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan akhir semester 3 ini Ya Allah.. .Semoga beliau berjaya untuk lulus dalam 4 subject major pengajian Bahasa English ( English Studies, Social Studies, Languange Development dan Language Description)..
YA ALLAH YA TUHANKU. ..Makbulkan doa hambamu ini..
aaaaaaaaaaaaaminnnnnn...


~ CopyPaste~

Terima Kasih kepada yang mendoakan saya tadi. .Hanya Allah mampu membalas jasa baik anda.. .^^

Tuesday, 2 October 2012

Studying n Miss You


Assalammualaikum pembaca ku sekalian..
How are you all today.?Heheh



Sorry la sbb lama juga Man xupdate niHh. .
Maaf ekk ..



Malam nie Man nak cerita pasal..ermm..
Hah nie. .Dua hari berturut2 exam..
Just a small test ..
Sentence Pattern and Phrases and Clauses..
Sentence Pattern tu pasal SVO,SVC smua tu laa..
Phrases and Clauses tu ssh nak explain laa..
Haha
Sush tuuu..





Hermm Rindu kt Dia disana..hehe
Dia cakap dia busy slalu kat sana..
Sbb dia ditugaskan handle suatu majlis kalau xsilap la..hhehe
Wlaupn begitu, Dia tetap ada masa untuk Man...
Heheh
Sayang Dia kerana Allah..
Ana Uhibbuki Fillah..




Nie nak study tapi tak dapat..
Begitu sush belajar grammar...
How i wish grammar is easy like math..haha
I loves Math..Thats why i wish like that..
Oh My English..:D



Okay la.. Man nak try sambung study lagi la. .
Heheh
Niat Kerana Allah..
Doakan Man ya..:D


Jaga diri kat sana tuu..
Study well ya..Solat jangan lupa..
hehehe
Assalammualaikum
Take care of your self..










P/S : Kita kena bersyukur dengan segala apa yang kia terima di dunia ini. .Allah memang baik. ..Lebih baik dari segalanya. .:D
I LOVE YOU ALLAH..